1. májové VYSTÚPENIE v Prešove

01.05.2010 17:00

    V deň, keď sme odchádzali na naše vystúpenie do Prešova bolo pod Tatrami krásne a slnečne. No museli sme vyraziť trochu skôr ako sme pôvodne plánovali, pretože tunel Branisko je vždy uzatvorený, keď ho najviac potrebujeme.:) Cesta bola pohodová a uplynula veľmi rýchlo. 

    Po príchode, sme boli veľmi očarené prostredím päť - hviezdičkovej usadlosti u Greka v Prešove, kde na nás čakalo novučičké drevené pódium priamo na terase. Hranie vonku sme si síce vyskúšali len párkrát, no toto pódium bolo ohromné. Naše očarenie pokračovalo, keď sme videli aj ostatných učikujúcich. Veď zahrať si po boku takých skvelých hudobníkov ako sú Mloci, Žobráci a Malý Princ sa nestáva každý deň! 

    Čím viac sa blížil čas 19:30, tým viac sme boli vzrušené a tréma sa nám začínala lepiť na päty. Veď komu by sa aj nie, keď pred nami všetci odohrali skvelé vystúpenia, diváci sa výborne bavili a všetci už netrpezlivo očakávali, čo predvedieme, keďže pre Prešovské publikum sme boli zatiaľ neznáma babská kapela DRUHÉ JA.

    Nadišiel náš čas. Pri príchode na pódium sme sa dočkali až nečakaného potlesku. Zjavne sme divákov zaujali už na prvý pohľad, veď predsa len čisto dievčenských kapiel je na Slovensku ako šafránu, a keď si odložíme šálok skromnosti na neskôr, môžme povedať že na pódiu nevyzeráme najhoršie. V prvých chvíľach odohraných piesní, bolo naše vystúpenie poznačené značnou trémou, no čím viac sme hrali a získavali od publika podporu, tým sa nám hralo ľahšie a tréma bola neskôr zabudnutá. Potlesk na konci vystúpenia naznačoval, že sme divákov presvedčili o tom, že šikovná kapela nemusí byť len chlapská záležitosť.

    Po vystúpení sme sa stretli s mnohými hudobníkmi a odborníkmi, od ktorých sme dostali cenné rady, ktoré určite zúročíme pri ďalších vystúpeniach. U Greka v Prešove sme prežili krásny, slnečný deň v kruhu dobrých priateľov, muzikantov, ktorí boli a aj sú našimi vzormi a vďaka ktorým sa budeme snažiť stále napredovať.:) Ďakujeme za všetko! -- DRUHÉ JA